Bemutatkozik ugyanis az új, teljesen újraértelmezett, beépíthető hűtő szegmens, amely Comfort és Premium kategóriáiban is minőségi és felhasználóbarát újításaival hívja fel magára a figyelmet. Minden beépíthető készülék teljes LED-es megvilágítást kapott, valamint teljesen megújult az ajtófelszereltség, és a polcok dizájnja is. Helytakarékos megoldás az új VarioSafe-fiók is. Jelentős újdonság, hogy a zöldségek, gyümölcsök és más termékek hosszútávú tárolását garantáló BioFresh technológia már a Comfort felszereltségű beépíthető hűtőknél is megjelenik.

Végül, de nem utolsó sorban pár szóban az energiahatékonyságról, amely a LIEBHERR talán legerősebb vásárlási érve. A legjobb energiaosztályokba – A++ és A+++ – tartozó készülékek terén ugyanis a LIEBHERR rendelkezik a legszélesebb termékkínálattal. A készülékek majd 50%-a tartozik ezekbe a rendkívül környezetbarát kategóriákba (Érdemes megemlíteni, hogy itt közel 200 készülékről van szó). 2012 év végén a márka hivatalosan is bejelentette, hogy leállítja az „A” energiaosztályba sorolható készülékei gyártását, valamint 2009 után újra kísérletet tesz az energiacímkék megreformálására. 2009-ben a német márka volt az első, amely A+++ (Akkor még, hivatalosan meghatározott kategória híján, „A mínusz 60%”-nak elnevezett) energiafogyasztású készüléket gyártott. 2013 év elejére kijelenthető, hogy a reform- és csúcskísérlet sikerült!

Nem is akárhogy! Sikerült elérni, hogy a fogyasztás az A+++ energiahatékonysági osztály által meghatározott határértékhez képest közel 20%-kal csökkenjen! Az új osztálynak egyelőre nincs hivatalos neve. A LIEBHERR berkein belül „A+++ mínusz 20%”-nak keresztelték a kategóriát, amelynek egyelőre két képviselője van. A rozsdamentes acél fronttal rendelkező CBPesf 4043 és a hagyományos fehér házú CBP 4043. A készülékek éves szinten 130 kWh energiát fogyasztanak, ami a jelenlegi energiaárakkal számolva mindössze 5.500 Ft-nak felel meg!

A LIEBHERR 2013-as Innovációi(VarioSafe-fiók, a 2013-as beépíthető hűtő szegmens első készülékei és az egyedülálló CBPesf 4043) Magyarországon elsőként a Konyhakiállításon tekinthetőek meg!